Barn og unge

Barnehage:
Få med deg den spennende utstillingen som alle de eldste barnehagebarna i Tysvær har laget. Hvert år går de sammen om å lage en utstilling rundt et tema og stiller ut det de har laget i Tysværtunet kulturhus, ved nedgangen til badeanlegget. Utstillingen åpner på formiddagen torsdag 10.november.  Samme dag, kl. 11.15, skal alle barna møte forfatteren Kari Stai, hun som er «moren» til Jacob og Neikob vet du.  Hun har med seg den siste boka om de to vennene, «Jakob og Neikob og tidsmaskinen». 

Familiearrangement:
Det skjer mye for barn og unge når det er festival. Se om du finner noe som du har lyst å gå på. Alt er gratis, men du må ta ut en fribillett før du kommer eller stikke innom biblioteket i Aksdal.

Torsdag 10. november kl. 17.30:  bLEST | bLEST Maria sitt univers. Eit nært møte med Maria Parr. (blestlitteratur.no) 

Fredag 11. november kl. 12.15: bLEST | bLEST: Jakob og Neikob med Kari Stai (blestlitteratur.no)

Lørdag 12. november kl. 10.00:  bLEST | bLEST Kan bakteriar bæsje? Unni Vik fortel om verdas minste organismar (blestlitteratur.no)

Lørdag 12. november kl. 11.00: bLEST | bLEST Dinosaurer og andre forhistoriske dyr. Jørn Hurum for hele familien (blestlitteratur.no)

Skole:
Alle barne- og ungdomsskolene får besøk under bLEST. Noen skoler skal ha barnebokbad, noen skal lære om ytringsfrihet og noen skal møte en sakprosaforfatter eller en skjønnlitterær forfatter. Programmet varierer fra skole til skole og skole. I år er det Maria Parr, Anders Totland, Bjørn Arild Ersland, Unni Vik og Eliana Hercz som skal ut i skolene. På Skeisvang videregående skole i Haugesund skal Brynjulf Jung Tjønn bokbades.

Triks og skills for ungdom:  
Er du over 12 år og interessert i skating? Bli med på en knallgøy kveld om alt som har med skateboard å gjøre!  Det blir fakta, skills og triks med skateren Martin Mentzoni og Torolf E. Kroglund som har skrevet skateboka "Tenk Brett". 
Sted: Kantina på Frakkagjerd ungdomsskole. Gratis, selvfølgelig

Dagtilbudet Hamrane:
Nina Skauge har besøkt Vepro før-nå kommer hun tilbake igjen og har med seg flere nye bøker i tegneserien om  Tigergjengen. Disse lettlestbøkene er tilpasset voksne med lærevansker og handler om seks unge venner som har flyttet hjemmefra og inn i et bofelleskap. De har ulike personlighet og bakgrunn. Nina Skauge leser fra bøkene og forteller hvordan hun har arbeidet med å lage bøkene.

bLEST billetter:
Gratis for deg under 18 år.
Er du under 18 år får du alle arrangement (minus Bremneskonsert) gratis.
Hent deg ut en fribillett  i Tysværtunet kulturhus før arrangementet starter.